Karjalaisia kesätapahtumia Kivennavan kihujen lisäksi

Kaiken kansan Karjalaiset kesäjuhlat 2017

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuonna Karjalaisia kesäjuhlia vietetään Jyväskylässä 16.-18.6.2017. Juhlissa tuodaan esille karjalaisten ja karjalaisen kulttuurin ja historian merkitystä 100-vuotiaassa Suomessa. Jyväskylässä ei vietetä pelkästään Karjalaisia kesäjuhlia vaan kaiken kansan Karjalaisia kesäjuhlia. Tämän vuoden kesäjuhlat sisältävät paljon koettavaa ja nähtävää myös heille, joiden juuret eivät ole Karjalassa. Muun muassa näyttelyt, juhlien ohjelma, karjalainen tori sekä juhlien hengellinen puoli tarjoavat ainutlaatuista ja jopa ennen näkemätöntä ohjelmaa. Juhlien monipuoliset näyttelyt ja karjalainen tori ovat yleisölle ilmaisia. Lisätietoja Karjalan Liiton sivulta. https://www.karjalanliitto.fi/

Kuva: Jyväskylän kaupunki, viestintä Kuvaaja: Merja Huovelin

Evakkojuna 2017

Höyryveturin vetämä evakkojuna vie 26.8. lauantaina Tampereelta Haapamäelle, tutulle risteysasemalle, josta karjalaiset jaettiin eri puolille maatamme. Haapamäen Höyryveturipuistossa muistellaan vuoden 1944 tapahtumia. Evakkojuna 2017 on Suomi 100 vuotta juhlavuoden tapahtuma.

Höyryveturin vetämä juna lähtee Tampereen asemalta noin klo 9, seisahtuu Juupajoella noin klo 10.30-12.30 ja juna saapuu Haapamäelle noin klo 13.30. Evakkojunan matkustajat saapuvat kulkueena Höyryveturipuistoon noin klo 14, jossa on kenttäruokailu. Veturipuistossa on evakkomarkkinat klo 12-18 ja paljon erilaista ohjelmaa. Dieselveturin vetämä paluujuna Juupajoen kautta Tampereelle lähtee Haapamäeltä noin klo 20.30. Lisätietoja tapahtumasta sivulta http://www.evakkojuna.fi/