Vierailukohteita Kivennavalla

Kotiseutumatkalla varmastikin tärkein vierailukohde on se oma, vanhempien tai isovanhempien kotipaikka ja kotikylä, josta omat juuret löytyvät ja jonne oman suvun historia on ankkuroitu. Kun Kivennavalla vierailee joko kotiseutumatkalla tai muuten, niin voi tutustua hieman laajemminkin entiseen ja nykyiseen Kivennapaan. Kivennavan pitäjän alue jakaantuu nykyään Pervomaiskojen maalaiskuntaan ja Roshchinon eli Raivolan kaupunkikuntaan.

Kivennapa-valikon alle kohtaan Missä käydä Kivennavalla on koottu muutamia entisen Kivennavan pitäjän alueen vierailukohteita, jotka sitovat nykyistä maisemaa Kivennavan vanhaan paikallishistoriaan. Osaan näistä paikoista on seuran tarkoitus pystyttää paikan päälle Venäjän paikallis- ja aluehallinnon hyväksymät info-taulut suomeksi ja venäjäksi palvelemaan matkailijoita ja kertomaan paikan historiasta.

Enemmän kohteita löytyy esimerkiksi Kivennavan pitäjähistoriasta Kivennapa kestää sivulta 314 alkaen. Muutama luettelon kohteista on vain pelkkä paikka. Osassa on muistomerkki tai näkyviä jäänteitä kertomassa paikan historiasta. Osassa on erilaista matkailu- tai museotoimintaa. Muutoksia tapahtuu myös jatkuvasti maisemassa ja maastossa, vanhaa puretaan ja uutta rakennetaan sekä maansiirtotöitä tehdään, mutta koordinaatit säilyvät.

Reitit paikoille löytyvät kyseiselle sivulle upotetuista Googlen tai Yandexin kartoista. Yandexin kartat ovat tarkempia ja ajantasaisempia, mutta upotetuissa kartoissa etäisyydet ilmastaan maileina ja käytössä pelkkä karttapohjanäkymä. Lähtöpiste kartoissa on nykyisen Pervomaiskojen keskustassa teiden 41K-181 ja 41A-025 risteys. Parhaillaan paikallinen tiestö on myllerryksessä aluetta halkaisevan E 18 tien rakennustöiden vuoksi, joten reittiohjeet voivat olla varsin viitteellisiä.

Sivulle lisätään vielä ennen sotia Kivennavan pitäjään kuuluneiden nykyisen Kivennavan eli Pervomaiskojen ja  Raivolan eli Roshchinon muita mahdollisia vierailukohteita majoituspaikkoja, kahviloita ja ravintoloita. Alueen majoituspaikkoja voi tutkailla suoraan esimerkiksi Booking.com-sivuston kautta.

Linkki sivulle Missä käydä Kivennavalla?

Teksti: Raimo Ranta