Upea Suomen tarina – Suomi 100 vuotta- juhlaesitys

Kivennavan 71.Kihujen yksi kohokohta Tampereella tulee olemaan Tampere-talon pienessä salissa lauantaina 5.8.2017 klo 19 – 22 esitettävä SUOMEN TARINA. Tässä kiehtovassa kaksinäytöksisessä väliajallisessa spektaakkelissa näyttelijä   E i j a   V i l p a s   esittää Kivennavalta kotoisin olevaa 99 -vuotiasta, ikääntynyttä Suomi -neitoa symbolisoivaa Suoma Suutaria. Hän esittelee lapsenlapsenlapsilleen kuvia pääkaupunkiseudun historiallisista patsaista ja rakennuksista kertoen omaan elämäntarinaansa kytkeytyen otteita Suomen itsenäisyyden ajan valtiollisista, taloudellisista ja kulttuurisista tapahtumista.

Suomen tarinan tapahtumat etenevät näyttämöllä puhe- ja musiikkikohtauksina, joissa lukuisien tunnettujen historiallisten roolihenkilöiden joukossa ovat mm. Ukko-Pekka ja Ellen Svinhufvud, K. G. E. Mannerheim, Aino Ackté, Kyösti ja Kaisa Kallio, Yrjö Jylhä, Veikko Vennamo, Urho Kekkonen ja Alvar Aalto. Näitä esittävät lukuisat Sibelius-Akatemiasta valmistuneet ja urallaan hienosti menestyneet nuoret oopperalaulajat sekä kokeneet näyttelijät. Käsikirjoituksen tähän mittavaan teokseen on laatinut Raimo Kallio-Mannila. Upeasta musiikista vastaa säveltäjä Janne Jääskelä ja teos sisältää koskettavien sooloaarioiden lisäksi myös useita hienoja kuorokohtauksia. Esitysten orkesteri on kokoonpantu nuorista ammattisoittajista ja alan opiskelijoista. Sitä johtaa Keski-Euroopassa opiskeleva kapellimestarilupaus Ville Pääkkönen.

SUOMEN TARINA -esityksen tuottaa Eettisesti Innovatiiviset Kulttuurin Uudistajat EIKU ry, jonka toiminnan tarkoitus on auttaa lupaavia kulttuurikykyjä siivilleen. Kihujen esitys on osa EIKU ry:n SUOMEN TARINA -kiertuetta, joka kuuluu Pohjois-Karjalan maakunnan Suomi 100 vuotta -ohjelmistoon ja on samalla kyseisen yhdistyksen 10 -vuotisjuhlavuoden päätapahtuma. Kiertueen muut esitykset ovat Liperin koulukeskuksen juhlasalissa 29.7.2017 klo 18, Helsingin Aleksanterin Teatterissa 3.8.2017 klo 18 ja Tallinnan Estonia-teatterissa 8.8.2017 klo 18.

Esitysten pääsylippuina toimii 25 euron hintainen nelivärinen käsiohjelma, josta on kerrottu esityksen sisältö ja esittäjien taustat. Tiedusteluja ja paikkavarauksia ottaa vastaan EIKU ry:n tuottaja-toiminnanjohtaja Paavo Joensalo puh. 0400 838 268 tai paavo.joensalo@pp.inet.fi

EIKU ry on varannut esityksiin tulijoille huonekiintiöt esityspaikkakuntien SOKOS -hotelleista. Kahden hengen huoneiden vrk-hinnat ovat: Tampere 5.8., Hotellli Torni  130 e / Joensuu 29.7., Hotelli Kimmel 91 e / Helsinki 3.8. Hotelli Aleksanteri 130 e / Tallinna 8.8. Viru -hotelli 110 e. Hinnat sisältävät runsaan aamupalan. Ohjeet huoneiden varaamiseksi saa tuottaja Paavo Joensalolta lippuvarausten yhteydessä.

Linkki EIKU ry:n sivuille

Teksti: Paavo Joensalo ja Raija Levo
Artikkelikuva: EIKU ry